Thursday, May 17, 2012

17 MEI 2012

Assalamualaikum... :)
da lame x update blog... malas mnguasai diri utk update blog.. tp, bile rjin, aku update la... mcm skrg ne... hehe.. aku pn byk bnde nk cter...
First : Aku da pkir msak2.. aku pilih kolej PTPL dan tolak tawaran UITM.. aku bg budak lain yg lebih pndai dr aku tuk msuk.. baik kn aku?? hehe.. bg aku.. mne2 tmpt blaja sume sama je.. yg pntg niat d hati yg ingin melanjutkan pelajaran...
Second : 12 mei aritu, annivesery aku ngn azwan yg ke-5 bulan.. eh?? cepat nyer mse berlalu.. kejap je da 5 bulan... hehe.. wk2 tu jugak ktorg kawin dlm IMVU... x sah pn.. jgn risau.. hehe.. n aku ade bg dy hadiah sempena annivesery kami, aku bg dy angry bird wrna merah.. dy kn suka wrna merah, so aku beli la wrna merah.. happy nyer dy.. bkn 2 je.. aku ade buat nama 'NAZA' tuk dy.. nme 2 nme aku la.. dy letak kt fon dy.. hehe.. suke aku tgk dy hepi... kt nme 2 ada loceng, dy ckp loceng 2 alarm tuk dy bgn.. hehehe... bahagia nya hati aku ble dy suka ngn pmberian aku yg x seberapa 2... Luv u Azwan~
Third : Minggu ne n minggu depan byk aktiviti... arini aku g lawatn ke muzium sabah.. penat ow.. sbtu ne ada sukaneka... aku nk join.. tp aku ade hal kt UMS lak.. so, aku g lmbt ckit la... isnin nnt plak ade bengkel kecemerlangan.. msti bosan kn?? hehe... sbnr nya, ne aktiviti ktorg yg terakhir.. pasne, ktorg da berpisah.. bkn pew.. masing2 nnt da msuk kos sndri... T_T hehe... n wt kali terakhir.. aku ingt nk hang out ngn org yg aku rpat g CP.. enjoy puas2.. mst best kn??? start bln6 nnt, aku da start blaja.. so, kne blaja btul2.. target aku 4.00~
Fourth : untk pengetahuan korg, 2 minggu lagi aku nk g semenanjung.. best tue.. x sbr ase nyer nk jmpe kwn2 lme aku n nk jmpe org trsyg... hehehe.. rndu gler kt dy... aku g penang,KL,n9, and langkawi. best kn?? so, aku nk smpan duit la.. nk lepak ngn kwn2 lme... x sbr!!!!! 13hari lagi.. =.=
Fifth : Ha!!! Aku ase ne la cter terakhir aku... td aku bru beli kamera... gne duit aku jugak... adoi... tp xpew la... aku jugak guna nnt... nk jge elok2 la... duit aku tue... hehehe... murah je kamera 2.. tp bg aku, aslkn boleh amik gmbr sudah la.. wt pew nk canggih2.. aku beli coz 2 minggu lgi kn nk g jln2..  nk amik gmbr la... kamera 2 jenis LUMIX.. 12.1megapixel.. rm299... murah kn??? :)

sampai cni la post aku.. pnjg da ne.. pasne xtaw ble agy nk post... hehe... ape2 pn ENJOY with our life~ bubye~ thnx 4 reading... =.=

Monday, May 7, 2012

Bingung~

hari nie keputusan UPU keluar... n utk pengetahuan sume, aku dpt UITM... tp yg wt aku confius, aku xtaw nk plih... aku ade 3 tawaran.. first PTPL.. second MATRIK n third UITM... ntah la.. xtaw mne nk plih... klo tnye urg, mst dyorg akn ckp prgi UITM... sume 2 aku dpt bhgian perniagaan juga... hehe.. mcm mne ea?? blurr @.@

Friday, May 4, 2012

Aku Lebih Tahu =.=



Ku tahu
kau bukan lawan untukku
sampai ku harus cemburu
fikirkan dirimu

Bukan mahu
cuba dabik dada denganmu
siapa dia kasihku
aku lebih tahu

Luar dan dalam 
tiada rahsia
lafaz dan diam 
dan pun ku bacanya
langkah dan ragam
hanya pencinta bahgia

(CHORUS)
Dalam cinta harus saling percaya
dalam cinta harus berani pasrah
dalam cinta harus janganlah goyah
dalam cinta harus sejiwa

Dalam cinta harus saling percaya
dalam cinta harus berani pasrah
dalam cinta harus janganlah goyah
dalam cinta harus sejiwa

Ku tahu 
kau bukan lawan untukku
sampai kuharus cemburu
fikirkan dirimu

Bukan mahu
cuba dabik dada denganmu
siapa dia kasihku
AKU LEBIH TAHU!!

# repeat chorus



..::Bored::..

Mesti korg sume ada bende nk korg wt tyme bosan kn.. mcm tue gak aku... sjak akhir ne aku bosan je.. on9 pn xtaw nk wt pew.. tp ade 1 bnde je aku suke wt sejak akhr ne.. EDIT GAMBAR!!! ne la kje aku tyme aku bosan.. nk tgk??? saksi kn dibwh ne... -.-

tyme ne aku kt MB.. hehe.. lpas pendaftaran kolej ari2..
<----
tyme ne urg dlm gmbr ne otw nk g SABAH.. -.-


<--- cute kn org dlm pic ne?? 

Gambar kt sblh ne plak aku curi tyme skype ngn  org tue.. hehehe.. --->
ne la gmbr terakhir yg aku edit.. hehe... aku suka tgk snyumn org dlm pic ne... cute je dy snyumm 
:)

Tugasan berkumpulan

Salam...

Post aku arini berkaitan dengan kerja kumpulan... Mcm mne nk bekerjasama ngn kumpulan ea?? aku confius.. coz, dlm kumpulan aku.. cuma aku je yg buat kerja... yg lain buat kerja sndri.. contoh, on9, msj, dgr lagu, jln2... aku pn blurr.. knp la aku dpt ahli yg mcm 2.. x reti nk wt tugasan yg lecture bg sme2.. tp.. ble aku ckp nk tukar group.. ada yg x ksi.. ad yg nk group ngn aku.. tp x buat kje apa guna.. xkn markah korg nk free je.. hsil dr kerja aku..??

Nak mrh dyorg, tkut dyorg trasa.. nk ckp lebih ckit.. tkut dyorg perli aku... ntah la.. aku pn x taw cmne skrg... c dia, slalu nasihat kn aku.. bg dyorg keje.. klo aku bg pn, dyorg xnk wt cmne?? slh aku jugak ke?? ble aku biarkn dyorg t, senang je dyorg dpt markah free.. smpai ble la dyorg nk hrap kn kerja org lain.. xde ke insentif utk berusaha sndri?? nama pn kerja kumpulan.. buat la sme2.. jgn la hrp kn aku.. ble da siap.. sume tnye mna bhgian dyorg..

Aku pn xtaw nk luahkn kt cpe g ape yg aku rse ne.. nk cter kt mmbe2 aku.. tkut t, ada yg ngata blkg lak.. klo luahkn kt family aku.. aku blik kne mrh.. sbb aku je yg kne wt kje... ble cter kt si dia, dy nsihat kn aku.. tp aku x taw nk wt cmne.. cmne nk bg dyorg tugasan.. cmne nk pkse dyorg wt kje.. cmne nk bg dyorg focus tuk assignment 2.. akhir nya, aku jugak yg menangis.. pendam sndri mslh ne.. ntah la... nk mrh dyorg, cian.. yelah, dyorg pn x la brapa sgt.. tp, knp dyorg x brusaha nk cri mklumat ke.. skrg ne bkn msih zaman skolh.. skrg ni da msuk alam kolej.. kerja dy lain skit.. tp aku tgk, dyorg msh dlm alam persekolahan agy.. ntah la...

ini la yg aku dpt ble search google...
http://hairilhazlan.com/2010/apa-itu-kerja-berpasukan/
adakah group aku skrg ne mcm ne???? -thinking-

Saturday, April 28, 2012

Badut

Hi -.-
Hari nie aku ingt nk cerita sikit tntg badut... idea badut ini aku dpt sewaktu aku borak ngn si dia... aku ckp kt dy yg aku nk tarik hidung dy smpai merah cm badut.. apabila dia tnya, knp aku nk dy jadi bdut, aku dpt satu idea utk menerangkan kt dy smbil mengorek rahsia dia...

Bagi aku, bdut merupakan sorg insan yg kerjanya hnya menceriakan org.. pernah kita lihat badut buat kita mrh??? tidak pernah kn?? Badut juga merupakan manusia biasa.. dia juga mempunyai perasaan sprti kita seperti sedih, marah, kecewa dan sbgainya.. walaupn dia mngalami kesedihan, dia tetap menceriakan org.. itulah kelebihan seorg badut.. dy dpt menceriakan org tnpa org itu tahu apa yg dia alami dan apa yang dia rasai.. mesti semua pernah lihat wajah badut kn?? wajah dia sentiasa senyum kn??
ini adalah contoh gmbr badut yg aku search di google..

ini adalah sedikit sbyk tentang badut... tp point utama yg aku nk cerita adalah... psl si dia... dia adalah seorg manusia biasa.. dia juga mempunyai perasaan yg sama mcm aku... dia selalu membuatkn aku bahagia.. kdg2 aku terlepas pndg yg dia juga merasa kesedihan... dia pandai mnyembunyikn perasaan dia drpd pengetahuan aku... pernah sekali, aku cuba mengorek rahsia dia... dia berusaha menyembunyikn.. tp, akhr nya dia mngalah.. kerna aku xpnh berhenti utk merasa apa yg dia rasa... dan wk2 itu juga dia menangis.. betapa pilu nya hati aku mendengar dia menangis.. x dpt aku bygkn.. betapa peritnya mslh yg dia alami... x snggup aku mmbiarkan air mata dia terus mngalir.. x snggup aku mendengar dia menangis lagi.. kerna, aku x kuat utk mendengar dia mngis.. org yg aku syg.. 

sejak hari itu... aku berjanji dgn diri aku, yg aku x akan sekali2 melepaskn dia dr hidup aku.. hanya allah yg dpt memisahkan aku dgn dia... aku juga berjanji tidak akn sekali2 membuat dia menangis... kerna, aku begitu menyayangi nya... aku juga berharap agr hubungn ini kekal hingga ke jinjang pelamin... amin~ 


cuba tgk video ini dan dgr lagu ini.... contoh sorg badut yg berusaha menceriakan bekas teman wanita dia,walaupn dia mengalami kesedihan...

p/s : apa yg aku mngarut ni?? tp, klo psl SI DIA mmg btul... hehe.. I LUV U AZWAN!!!!

Thursday, April 26, 2012

26 April 2012

assalamualaikum...

hai.. da lme aku x post pape... xtaw la nk post pew.. arini aku kebosanan.. jadi, aku mo post.. btw,untk pngetahuan sume, aku bru hbs orientasi di PTPL.. Aku msuk PTPL la... walaupn aku dpt best result,aku msuk kolej swasta je..
(ne pic aku tyme amik result ari2.. 4A3B2C)

smlm aku check matrik, n aku trpilih... tp.. aku da msuk PTPL, so mcm mna la??? biar la dlu soal MATRIK ne... kte cter apa yg aku nk cter dlu k..

Sbnrnya aku msuk PTPL ne pn atas pilihan keluarga aku.. klo iktkn aku xnk msuk.. tp... ntah la.. aku ikt jgk ckp dyorg msuk PTPL ne... sbb 2 aku x dpt wt kputusan lg psal matrik.. my mum yg beriya-iya nk aku msuk PTPL ngn akk aku... so, ikt je la... my boy pn ada ckp.. klo kte msuk scara trpkse, kte gak yg rugi.. mcm mslh aku skrg.. aku xtaw pape psl PTPL.. mcm mne nk daftar.. psl akaun la.. psal ID Card la.. psal exam la.. aku xtaw pape.. dlm fikiran aku kosong!!! hmm... ntah la.. mybe sbb aku x mnat kot.. sbb 2 aku xpkir pape..  bkn aku x cbe tuk pkr bnde ne.. tp,klo aku pkr pn, aku x taw pape... walaupn g orientasi, ntah la.. hahaha.. yg aku sedia skrg ne, sedia nk blaja je.. hehe

(pic wk2 orientasi smlm)

Ok.. skrg psl kwn2 lak.. aku msuk kolej ne, aku da dpt kwn bru.. x la rpat mne pn.. aku pn plik.. knp sjak aku msuk kolej, aku diam je.. ntah la... hmm.. klo tyme skolh dlu, dpt je kwn, aku trus bsing.. kali ne aku snyap je.. hmm... wk2 orientasi gak, aku dpt lg mmber.. HA!! sblm aku trlupa, sblm orientasi ari2, aku da start klas.. bkn nyer klas utk bidang aku.. tp klas mcm mne nk brkomunikasi ngn org.. hehe.. dlm klas 2, ktorg kne wt kumpulan.. so, aku ade la kumpulan aku n diketuai oleh 2 org llaki.. yg x bez nyer, de sorg llaki dlm kumpuln aku 2 mcm berlagak je.. rimas lak aku.. aku da la xske berkumpuln ngn org yg berlagak... ad skali 2, dy malukn aku dpn aaron.. da lecture suh wt kje 2, aku xplain la blik.. last2, aku ikt je la pew yg dy ckp.. dy kn LEADER!!! tp xley hrap gak.. (opps, terkutuk lak dlm ne.. sorry).. 2 bru llaki.. hehe.. de sorg pmpuan dlm group aku ne plak, ske sgt berFB... tyme lecture bg kje, dy sibuk nk bkk FB.. klo nk bkk pn, sbr la ckit.. tyme hbs klas t bru la bkk,ne x.. tyme aku ngh wt kje lak 2.. adoii... ble abg dy tnye kje da siap lom, gelabah lak cri aku.. hahaha.. 2 la.. nk sgt main FB... (tgk!! terkutuk lagi.. hehe)

Eh.. masa x mengizinkan aku untuk tulis agy la.. smpai cni je la aku tulis.. pasne aku tulis agy.. klo aku de terkutuk 2, sorry la.. terlepas.... hehe... ampun maaf dr hujung rmbut, smpai hujung kaki... bubye.. ^_^

# bdak yg aku cter 2, personal.. aku x kn letak pic dy.. malu dy nnt.. biar la xde gmbr dy.. xnk urg pndg serong kt dy nnt n aku xnk ade musuh... ~peace no war~