Saturday, April 28, 2012

Badut

Hi -.-
Hari nie aku ingt nk cerita sikit tntg badut... idea badut ini aku dpt sewaktu aku borak ngn si dia... aku ckp kt dy yg aku nk tarik hidung dy smpai merah cm badut.. apabila dia tnya, knp aku nk dy jadi bdut, aku dpt satu idea utk menerangkan kt dy smbil mengorek rahsia dia...

Bagi aku, bdut merupakan sorg insan yg kerjanya hnya menceriakan org.. pernah kita lihat badut buat kita mrh??? tidak pernah kn?? Badut juga merupakan manusia biasa.. dia juga mempunyai perasaan sprti kita seperti sedih, marah, kecewa dan sbgainya.. walaupn dia mngalami kesedihan, dia tetap menceriakan org.. itulah kelebihan seorg badut.. dy dpt menceriakan org tnpa org itu tahu apa yg dia alami dan apa yang dia rasai.. mesti semua pernah lihat wajah badut kn?? wajah dia sentiasa senyum kn??
ini adalah contoh gmbr badut yg aku search di google..

ini adalah sedikit sbyk tentang badut... tp point utama yg aku nk cerita adalah... psl si dia... dia adalah seorg manusia biasa.. dia juga mempunyai perasaan yg sama mcm aku... dia selalu membuatkn aku bahagia.. kdg2 aku terlepas pndg yg dia juga merasa kesedihan... dia pandai mnyembunyikn perasaan dia drpd pengetahuan aku... pernah sekali, aku cuba mengorek rahsia dia... dia berusaha menyembunyikn.. tp, akhr nya dia mngalah.. kerna aku xpnh berhenti utk merasa apa yg dia rasa... dan wk2 itu juga dia menangis.. betapa pilu nya hati aku mendengar dia menangis.. x dpt aku bygkn.. betapa peritnya mslh yg dia alami... x snggup aku mmbiarkan air mata dia terus mngalir.. x snggup aku mendengar dia menangis lagi.. kerna, aku x kuat utk mendengar dia mngis.. org yg aku syg.. 

sejak hari itu... aku berjanji dgn diri aku, yg aku x akan sekali2 melepaskn dia dr hidup aku.. hanya allah yg dpt memisahkan aku dgn dia... aku juga berjanji tidak akn sekali2 membuat dia menangis... kerna, aku begitu menyayangi nya... aku juga berharap agr hubungn ini kekal hingga ke jinjang pelamin... amin~ 


cuba tgk video ini dan dgr lagu ini.... contoh sorg badut yg berusaha menceriakan bekas teman wanita dia,walaupn dia mengalami kesedihan...

p/s : apa yg aku mngarut ni?? tp, klo psl SI DIA mmg btul... hehe.. I LUV U AZWAN!!!!

Thursday, April 26, 2012

26 April 2012

assalamualaikum...

hai.. da lme aku x post pape... xtaw la nk post pew.. arini aku kebosanan.. jadi, aku mo post.. btw,untk pngetahuan sume, aku bru hbs orientasi di PTPL.. Aku msuk PTPL la... walaupn aku dpt best result,aku msuk kolej swasta je..
(ne pic aku tyme amik result ari2.. 4A3B2C)

smlm aku check matrik, n aku trpilih... tp.. aku da msuk PTPL, so mcm mna la??? biar la dlu soal MATRIK ne... kte cter apa yg aku nk cter dlu k..

Sbnrnya aku msuk PTPL ne pn atas pilihan keluarga aku.. klo iktkn aku xnk msuk.. tp... ntah la.. aku ikt jgk ckp dyorg msuk PTPL ne... sbb 2 aku x dpt wt kputusan lg psal matrik.. my mum yg beriya-iya nk aku msuk PTPL ngn akk aku... so, ikt je la... my boy pn ada ckp.. klo kte msuk scara trpkse, kte gak yg rugi.. mcm mslh aku skrg.. aku xtaw pape psl PTPL.. mcm mne nk daftar.. psl akaun la.. psal ID Card la.. psal exam la.. aku xtaw pape.. dlm fikiran aku kosong!!! hmm... ntah la.. mybe sbb aku x mnat kot.. sbb 2 aku xpkir pape..  bkn aku x cbe tuk pkr bnde ne.. tp,klo aku pkr pn, aku x taw pape... walaupn g orientasi, ntah la.. hahaha.. yg aku sedia skrg ne, sedia nk blaja je.. hehe

(pic wk2 orientasi smlm)

Ok.. skrg psl kwn2 lak.. aku msuk kolej ne, aku da dpt kwn bru.. x la rpat mne pn.. aku pn plik.. knp sjak aku msuk kolej, aku diam je.. ntah la... hmm.. klo tyme skolh dlu, dpt je kwn, aku trus bsing.. kali ne aku snyap je.. hmm... wk2 orientasi gak, aku dpt lg mmber.. HA!! sblm aku trlupa, sblm orientasi ari2, aku da start klas.. bkn nyer klas utk bidang aku.. tp klas mcm mne nk brkomunikasi ngn org.. hehe.. dlm klas 2, ktorg kne wt kumpulan.. so, aku ade la kumpulan aku n diketuai oleh 2 org llaki.. yg x bez nyer, de sorg llaki dlm kumpuln aku 2 mcm berlagak je.. rimas lak aku.. aku da la xske berkumpuln ngn org yg berlagak... ad skali 2, dy malukn aku dpn aaron.. da lecture suh wt kje 2, aku xplain la blik.. last2, aku ikt je la pew yg dy ckp.. dy kn LEADER!!! tp xley hrap gak.. (opps, terkutuk lak dlm ne.. sorry).. 2 bru llaki.. hehe.. de sorg pmpuan dlm group aku ne plak, ske sgt berFB... tyme lecture bg kje, dy sibuk nk bkk FB.. klo nk bkk pn, sbr la ckit.. tyme hbs klas t bru la bkk,ne x.. tyme aku ngh wt kje lak 2.. adoii... ble abg dy tnye kje da siap lom, gelabah lak cri aku.. hahaha.. 2 la.. nk sgt main FB... (tgk!! terkutuk lagi.. hehe)

Eh.. masa x mengizinkan aku untuk tulis agy la.. smpai cni je la aku tulis.. pasne aku tulis agy.. klo aku de terkutuk 2, sorry la.. terlepas.... hehe... ampun maaf dr hujung rmbut, smpai hujung kaki... bubye.. ^_^

# bdak yg aku cter 2, personal.. aku x kn letak pic dy.. malu dy nnt.. biar la xde gmbr dy.. xnk urg pndg serong kt dy nnt n aku xnk ade musuh... ~peace no war~